Gelats i ciència

09
març

gelatsiciencia

El món del fred que representen els gelats seran el motiu d’anàlisi i taller. S’estudiaran els components: Hidrats de carboni (sucres i fibres), proteïnes, greixos i els emulsionants/estabilitzants.

Però també es treballaran els granissats on aquí l’aigua i la seva congelació juguen un paper cabdal.

Els percentatges de sucre, greix, fibres i proteïnes juguen un paper important en la consistència del gelat i el seu temps de durada a temperatura ambient, però són els emulsionants/estabilitzants els que aglutinen tots aquest components. No cal oblidar les molècules saboroses que donen la part organolèptica.

Els granissats seran treballats des del punt de vista de la temperatura i els grups de treball faran un granissat al moment. Com? Ja ho descobrireu.

A càrrec de:

Ponent: Pere Castells, químic i col·laborador d’El Bulli Taller

Gelader: Marc Piqué, Gelateria i restaurant Cal Sisquet

DATA: 09-03-2018
HORA: 19h
PREU: 4€ (50 % de dte. clients CaixaBank)
RESERVA: Cal reserva prèvia
PÚBLIC: Públic familiar
ADREÇA: CosmoCaixa Barcelona - CosmoCaixa Barcelona
LOCALITAT: CosmoCaixa Barcelona
CONTACTE: A través del web
Avís legal / condicions d'ús